Nieuws

Verbeterde prestaties met Daikin 

 

Warmtepompen met koudemiddel R32 

 

Daikin maakt als eerste fabrikant de overstap naar het minder milieubelastende koudemiddel R32 voor haar warmtepompen. Op de vakbeurs VSK (februari 2018) presenteerde Daikin de lucht/water-warmtepomp Altherma 3 met ingebouwde tapwaterboiler.

Daikin reageert daarmee op Europese regelgeving. Tot 2030 moet van Brussel het gebruik van koudemiddelen met een hoog GWP-getal fors worden teruggebracht. Bij lekkage dragen deze koelgassen zoals R410a bij aan de wereldwijde opwarming. De Europese Commissie wil het gebruik van natuurlijke koudemiddelen (CO2, propaan en ammoniak) en laag-GWP koudemiddelen als R32 versnellen. Tot nu toe was het aanbod van warmtepompen beperkt tot het koudemiddel R410a. Dit terwijl R32 als koudemiddel goede energetische eigenschappen heeft. Volgens Daikin zijn met R32 hogere temperaturen bij een goede COP mogelijk. De ingebouwde boiler in de Altherma 3 wordt daardoor standaard verwarmd tot 58°C. Ook hoeft de boiler door de hogere watertemperatuur minder groot te zijn. Meer comfort tegen lagere energielasten.

 

Daikin Altherma III met koudemiddel R32

 

 

 

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Sinds 4 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers en warmtepompen. Deze subsidie is voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Sinds 1 januari 2016 geldt de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De regeling subsidieert de investering in bepaalde apparaten die duurzame energie produceren. U kunt voor de volgende subsidiebedragen in aanmerking komen:

  • Warmtepomp: vanaf € 500; 
  • Zonneboiler: vanaf € 500; 

Het exacte subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor Nefit en Daikin warmtepompen ontvangt U minimaal 100 euro  oplopend tot 2600 euro. Klik hier voor meer informatie!